Slutredovisning 2008

Wedelsbäck Bladh, Katarina

Genetisk diversitet i pepparrot

Projektets mål är att sammanställa uppnådda resultat från studier av den genetiska diversiteten i den svenska samlingen av pepparrot. Resultaten kommer att publiceras i vetenskapliga tidsskrifter samt att göras tillgängliga på NGBs och POMs hemsidor. Pepparrot kan verka som en modellväxt då det gäller presentation av beskivningsresultat samt hur vegetativt förökat material kan presenteras i POMs databaser.

Huvuddelen av undersökningarna är genomförda och arbetet kommer att bestå av en sammanställning av resultat samt en litteratur genomgång.


Delar av resultaten är redovisade på the World conference on medicinal and aromatic plants [WOCMAP] i Sydafrika. Abstract från föredraget är inskickat för publicering i South African Journal of Botany och kommer att göras sökbart på ISI databaser. Manuskriptet som är under bearbetning kommer att publiceras i ISHSs
(The International Society for Horticultural Science) skrift Acta Horticultureae. Under året genomfördes också kompletterande undersökningar av pepparrotssamlingen. Resultat från dessa studier håller på att sammanfattas i en artikel om det kemiska innehållet i pepparrot som planeras att publiceras under 2009.

Tillbaka 


Kontaktperson:

Eva Dahlberg tfn 036-15 51 76, e-post fou@jordbruksverket.se

Jordbruksverket, Miljöanalysenheten, 551 82 Jönköping